Teafa illóolaj
Akciós termékek
1 900 Ft 760 Ft

Teafa illóolaj

Teafa illóolaj
(Melaleuca alternifolia)

Leírás:

A teafa Ausztráliában őshonos ahol, az 1770-es években James Cook kapitány és legénysége megfigyelte, hogy az ausztrál őslakosok a fa leveleiből teát, illetve fűszeres söritalt készítettek. A levelek főzetét a tea helyettesítésére használták, ezért a növényt az angolok teafának (tea tree-nek) nevezték el.

Az őslakosok a teafát gyógyászati célra is használták, belsőleg és külsőleg egyaránt. Leveleiből és friss hajtásaiból vízgőz desztillációval nyerik ki az illóolajat. Illata kámforos, eukaliptuszra emlékeztető.


Felhasználás:

Elpusztítja a betegséget terjesztő mikroorganizmusokat, baktériumokat és a gombát. Éppen ezért, fertőzésgátló és gombaölő hatása révén kiválóan alkalmas a lábgomba, a hüvelygomba, a herpesz kezelésére, mitöbb elősegíti a sebgyógyulást, a rovarcsípéseket és a korpásodás. Hígítatlan állapotban használhatjuk a fertőzött területre, a kiütésekre, vágásokra, égési felületre és harapásra. Egyidejűleg pozitívan befolyásolja az ember immunrendszerét, védekezőképességét az egészséget fenyegető kórokozókkal szemben.  Megfázás ideje alatt a fürdővízbe csepegtetve fertőtleníti a levegőt, tisztítja a légutakat. Akár használhatjuk masszírozáshoz is, mivel javítja a bőr funkcióit, jótékonyan hat az izmokra és idegekre, fokozva a vérkeringést.

 

Főbb alkotórészei:
Cineol, Terpinénol

 

Hatásai:

Fertőzésgátló, gombaellenes, immunrendszer erősítő, izzasztó.

 

Érdekesség:

Hígítás nélkül is a bőrre kenhető.