Szőlőmagolaj
Akciós termékek
1 900 Ft 760 Ft

Szőlőmagolaj

Szőlőmagolaj
(Vitisoleum)

Leírás:

A szőlőmagolaj érett szőlőszemek magvából készül, és linolénsav tartalmával tűnik ki. Zöldessárga színű, jellegzetes illatú, mely a feldolgozott szőlőéhez hasonlít. Ízét 200 °C felett is megtartja, füstpontja 250 °C ezért más olajoktól eltérően sütési hőmérsékleten kevesebb káros égéstermék keletkezik. Az E-vitaminban különösen gazdag olajok közé tartozik. A szőlőmagvak gazdagok procyanidinokban. Ezek a flavonoidokhoz tartoznak, amelyek az anthociánokkal (aromaanyagok) állnak rokonságban. A procianidin a C- és B-vitamin, valamint a béta-karotin mellett ma a legismertebb gyökfogó, tehát antioxidáns.

 

Felhasználás:

A szőlőmag olaj az esszenciális telítetlen zsírsavösszetételének, elsősorban a linolsavnak (ω-6) köszönhetően, már kis mennyiségű fogyasztása is ideális, nincs zsíros utóíze, növeli a jó koleszterin szintet (HDL), csökkenti az LDL koleszterint. Tumor ellenes hatását klinikai vizsgálatok bizonyítják. A sejteket védi a káros hatásoktól és gátolja a rák kialakulásának veszélyét. Magas antioxidáns tartalma gátolja az öregedési folyamatokat és fiatalítja a bőrt. Növeli a szervezet stresszel szembeni ellenállását. A hidegen sajtolt szőlőmag olaj kozmetikumok, gyógy- és szépségápoló szerek alapanyaga, de illatosított fürdő-, szauna-, és masszázs-olajok öregedés és narancsbőr gátlóadaléka. Tapasztalatok alapján baktericidként sokféle gyulladást (fogíny, fekély, reflux) csökkentő hatású, ugyanakkor bőr és hajregeneráló hatású.

 

Hatásai:

Szabályozza a koleszterinszintet, antioxidáns, gyulladás csökkentő, öregedés gátló.

 

Érdekesség:

II. Miksa császár olyan értékesnek tartotta, a kezdetlegesen kiütéssel nyert szőlőmag olaját, hogy 1596-ig az olaj előállítása császári monopólium volt és az arannyal volt egyenértékű.

 

Mely termékünkben található meg:

  • LAVANDA
  • DOMINIKA
  • CARAMEL
  • BAMBU
  • KRISTÁLY