Szantálfa illóolaj
Akciós termékek
1 900 Ft 760 Ft

Szantálfa illóolaj

Szantálfa illóolaj
(Sandelwood oil)

Leírás:

A fehér szantálfa (Santalum album) ázsiai eredetű, félparazita fa, amely 6–10 m magasra nő, levelei bőrneműek és ép szélűek. Kisméretű virágai fürtökbe tömörülnek. A szantálfafélék közül a mérsékelt égöviek lágyszárúak. A gazdanövény gyökereihez tapadt hausztóriumokkal szívják el a vizet. Délkelet-Ázsiából, Indiából, Ausztráliából és Afrikából származnak. Az Európában élő növényt a Fülöp-szigetekről hozzák be. A fa kérgéből, ágaiból előállított porból nyerik ki vízgőz desztillációval az illóolajat. Az illóolajon kívül használata a kozmetikában elterjedt, hiszen hintőporok, tusfürdők, krémek, testápolók, masszázsolajak, szauna krémek, szappanok alapanyaga. Illata keleties, fűszeres, fakéregre hasonlító.

 

Felhasználás:

Oldja a letapadt nyálkát, köptető hatású, fertőtlenítő. Légúti megbetegedés során aromalámpás párologtatás ajánlatos, illetve még nyugtató hatása is bizonyított. Afrodiziákumként tekintik, így potencianövelő is. Pattanásos, zsíros bőr borogatására is alkalmas.

 

Főbb alkotórészei:
Limonene, Linalool, Geraniol, Citral

 

Hatásai:

Fertőtlenítő, gyulladás csökkentő, potencianövelő, immunerősítő, bőrnyugtató.

 

Érdekesség:

A szantálfa kérgének lefejtéséhez a fának minimum 60 évesnek kellene lennie.

 

Mely termékünkben található meg?

  • KARIZMA