Shea vaj
Akciós termékek
1 900 Ft 760 Ft

Shea vaj

Shea vaj
(GhanaButyrospermumParkii)

Leírás:

A shea vajat az afrikai karitéfa diójából sajtolják, színe fehér vagy sárgás árnyalatú, illata édeskés, vajas. A Közép-afrikaiak és ghánaiaik évezredek óta használják értékes hatóanyagait, és a shea vajjal való kereskedelem a fő bevételi forrásukat jelenti. A shea vajat a nők aranyának is hívják, mivel feldolgozása a helyi nők kiváltságának számít. A shea termésének minden részét felhasználják, a gyümölcshús ehető, a levelek, a gyökér és a kéreg gyógyítási célra használatos. Fája és a dió héja fűtőanyagként használatos, a dióból vaj készül, amivel kereskedhetnek is. A leszüretelt gyümölcsök 60-70%-os zsírtartalommal rendelkeznek, amely kinyerés után egy közepes keménységű, tört fehér színű, édeskés illatú növényi zsiradék, melyet vajnak hívnak. Európában az utóbbi években terjedt el az a rendkívül sokoldalú és jótékony hatásokban bővelkedő vaj.

 

Felhasználás:

Magas E-vitamin tartalmának köszönhetően kitűnő bőrregeneráló és hidratáló tulajdonságokkal rendelkezik, amelyen hatékonyan segítenek a mindennapi bőrápolásban, a ráncok és a bőr öregedési folyamatának csökkentésében. Ápolja és hidratálja az igénybevett bőrt egészen a legmélyebb rétegekig, segít megőrizni annak természetes víztartalmát. Az őszi és téli időszakokban a kiszáradt, kicserepesedett arcra és kézre akár nappali hidratálókrémként, akár éjszakai pakolásként is bátran használhatjuk. Magas olajtartalmának hála akár egy-két nap alatt puhává és hidratálttá varázsolhatja a kiszáradt bőrt. A shea vajat külsőleg használhatjuk, égési sérülések kezelésére, a száraz, pikkelyes bőr hidratálására, testápolásra, arcápolásra, a kozmetikai termékek széles skálájának elkészítésére. Vitaminokban gazdag összetételének köszönhetően, és főleg magas E-vitamin és A-vitamin tartalmának hála, mélyen hidratálja a bőrt, csökkenti a ráncok mennyiségét, nyugtatja a gyulladt, száraz, igénybevett bőrt, és védi a káros UV-sugarak ellen. Értékes összetevőinek köszönhetően segíti a sejtek megújulását, így lassítva annak öregedését, hozzájárul a bőr nedvességtartalmának és rugalmasságának megőrzéséhez. Magas zsírtartalma miatt különösen ajánlott arckrémek és szappanok készítéséhez. A shea vajban található zsírok jelentős része nem elszappanosodó, azaz a szappanosodási fázist követően is megőrzi értékes összetevőit, ezért kifejezetten szárazságra hajlamos és érzékeny bőrűek is bátran használhatják a shea vajjal készült szappanokat.

 

Hatásai:

Hidratál, gyulladáscsökkentő, természetes fényvédő.

 

Érdekesség:

Afrikában a vajat nem csak főzésre és bőrápolásra használják, hanem még házaikat is vízhatlanítják, világítanak vele.

 

Mely termékünkben található meg:

CALENDULA, ADRENALIN, KARIZMA, ZONGA, LIMONE, CARAMEL, BAMBU, ÖRDÖG, BERBER, BUBORÉK,