Ricinusolaj
Akciós termékek
1 900 Ft 760 Ft

Ricinusolaj

Ricinusolaj
(Ricinus communis)

Leírás:

A ricinusolajat az ókori Rómában úgy ismerték, mint Palma Christi, ami Jézus kezét jelentette. A Journal of Medicine szerint a ricinus magjából már 4000 éve sajtolnak ki ricinusolajat, ezt az anyagot már az ókori egyiptomiak is felhasználták gyógyításra. A ricinusolaj gyógyászati felhasználására találtak bizonyítékokat afrikai, indiai, kínai, perzsa, görög és római sírokban is. A növény zsíros olajokat tartalmaz a ricinolsav trigliceridjeivel, a mag pedig az erősen mérgező ricin fehérjét és a kevésbé mérgező ricinin piridin-alkaloidot.

 

Felhasználás:

A ricinusolajat lehet közvetlenül a bőrön használni a viszketések és piros foltok kezelésére. Borogatásként képes enyhíteni a különböző fájdalmakat és sérüléseket és fokozza az ízületek működését is. A ricinusolaj hatásos lehet különféle vírusok, baktériumok, gombák és penészgombák növekedésének megakadályozásában. Eltünteti a szemölcsöket és bőrfekélyesedésnél szintén eredménnyel használható. A szem vörösességét vagy irritációját egy csepp ricinusolajjal szüntetjük meg, mely egyben megkönnyebbülést is hoz. Serkenti a haj növekedését is, ha a fejbőrt bedörzsöljük. Tyúkszemek és bőrkeményedések puhításánál a ricinusolaj kiváló eredménnyel alkalmazható, megszünteti a fájdalmakat. A ricinusolajat megtaláljuk bizonyos krémekben és szappanokban is, valamint a kozmetikumokban is előszeretettel használják, mint hordozóanyag. A bőrre felvitt ricinusolaj mélyen a bőrbe jut és stimulálja a kollagén és elasztin termelését, ennek következtében a bőr puha és hidratált lesz. A szem környékét is lehet kezelni. A ricinusolaj gazdag ricinolsavban, amely megszabadít a pattanást okozó baktériumoktól. Hatékonyan a bőr rétegeibe jutva kiválóan kezelhetőek vele a pattanások. Sebhelyek eltávolítására is kiválóan alkalmas, de még a narancsbőrrel is sikeresen veszi fel a harcot.

 

Hatásai:

Hidratál, fertőtlenít, hashajtó, gyulladásgátló.

 

Érdekesség:

A vadászkutyák látásában zavarok állhatnak elő, ha magas fűben tartósan kénytelenek szaladgálni. Ilyen esetekben a ricinusolajos kezelés hozza rendbe a kutya beteg szemét.

 

Mely termékeinkben található meg:

  • MARRONE