Petitgrain-Keserűnarancs illóolaj
Akciós termékek
1 900 Ft 760 Ft

Petitgrain-Keserűnarancs illóolaj

Petitgrain-Keserűnarancs
(Bigaradier citrus aurantium)

Leírás:

India Észak – keleti részén és Kínában honos növény, mely a narancsfélék családjába tartozik. A héjából hidegen sajtolással nyerik ki az illóolajat, majd szűrik és centrifugálják. Az illóolajat kezdetben éretlen, apró (meggyszem nagyságú) narancsokból préselték, innen kapta francia eredetű nevét - a petit grain "kis magot" jelent. Illata narancsos, virágillatú.

 

Felhasználás:

A keserűnarancs-olaj serkentőleg hat a testre és a szellemre egyaránt. A természetgyógyászatban gyakran alkalmazzák bőrbetegségek ellen. Görcsoldó hatású, enyhíti az idegi alapú panaszokat, mint amilyen a fejfájás és a migrén. Üde illatával élénkít, elűzi a depressziót és a szorongást. Ezen kívül segítséget nyújt libidóproblémák esetén (elsősorban nőknél), fokozza a szexuális vágyat, csökkenti a potenciazavarokat. Hatásos gyógyír lehet álmatlanság és gyermekeknél jelentkező rémálmok ellen, ha más illóolajokkal elkeverve aromaterápiás mécsesben párologtatjuk.

Fürdővízbe csepegtetve izzadásgátló, frissítő, dezodoráló hatású. Aromalámpás párologtatás esetén derűs és jó kedvet varázsol, oldja a feszültséget. Parfümök, kölnik adalékanyaga. Alkalmas zsíros, korpás fejbőr kezelésére.

 

Figyelem! Napfény hatására foltok keletkezhetnek a bőrön.

 

Főbb alkotórészei:
Limonene, Linalool, Geraniol, Citral

 

Hatásai:

Nyugtató, gyomorrontást csillapító, dezodoráló.

 

 

Érdekesség:

A „petitgrain” elnevezését kicsi cseresznye méretéről kapta, mely jelentése „kis szemek”.

 

Mely termékünkben található meg?

  • KARIZMA