Napraforgó olaj
Akciós termékek
1 900 Ft 760 Ft

Napraforgó olaj

Napraforgó olaj
(Helianthusannuus)

Leírás:

A napraforgó az őszirózsafélék családjában a Heliantheae nemzetségcsoport egyik legismertebb faja. Észak-Amerika nyugati feléről (a pacifikus–észak-amerikai flóraterületről) származik. Az indiánok már 3000 éve termesztették. Európába az 1510-es években hozták át, és még a 16. században átjutott Ázsiába és Afrikába is. Kedvelt haszonnövény, a szántóföldi növények egyike. Olajának kedvező élettani hatásai miatt gyógynövénynek számít. A napraforgó olaj eszenciális zsírsavakat, fehérjéket, vitaminokat (B1, B2, E), nikotinsavat, ásványi anyagokat, nyomelemeket (foszfor, kálium, vas) tartalmaz. E-vitamin tartalma magas, ezért erős antioxidáns, sejtvédő hatású. Magyarországon legfontosabb, és a legnagyobb területen termesztett olajnövény.

 

Felhasználás:

A napraforgóolajjal természetes és egészséges módon tartható fenn a bőr, köszönhetően a nyugtató és hidratáló tulajdonságainak. Mivel gazdag tápanyagokban (A-, C és D-vitaminok és antioxidánsokban, széles körben használják gyógyászati és szépségipari célokra. A napraforgóolajjal hatékonyan kezelhető a pattanás, az ekcéma, a gyulladás, az általános bőrpirosság és –irritáció. A napraforgóolajnak rendkívül magas az E-vitamin tartalma, így szebbé és egészségesebbé teszi a bőrt, mivel megakadályozza a bőr kisebesedését és kisimítja a már meglévő ráncokat. Béta-karotin tartalmának köszönhetően a bőr kevésbé lesz érzékeny a napra. Az antioxidánsok segítenek megelőzni az öregedés jeleit és hidratáló képességének köszönhetően jó hatással van a dehidratált és érzékeny bőrre. Aromaterápia során is kiválóan felhasználható, mivel kellemes illatú és textúrájú olaj.

 

Hatásai:

Hidratál, nyugtat, gyulladáscsökkentő, antioxidánsokat tartalmaz, regenerál.

 

Érdekesség:

Az olaj akár magában is fogyasztható, és nem is botorság ilyet tenni: tele van E-vitaminnal, amely sejtregeneráló hatással bír, de a bélrendszer karbantartásához is hasznos szokás egy-egy evőkanál olaj rendszeres elfogyasztása.

 

Mely termékünkben található meg?

LAVANDA, CALENDULA, KARIZMA, MARRONE, MELANGE, PELLE, BAMBU, MIDORI, LATTE, BOBOTI,