Muskotályzsálya illóolaj
Akciós termékek
1 900 Ft 760 Ft

Muskotályzsálya illóolaj

Muskotályzsálya illóolaj
(Salvia sclarea)

Leírás:

A közönséges zsálya illóolaja gyakran mérgező, ezért a gyógyításhoz másféle zsálya olaját ajánlatos használni! Ilyen például a muskotályzsálya, ami tartalmazza az orvosi zsálya minden jótékony tulajdonságát, és nem mérgező. A muskotályzsálya neve a Salvia sclarea a latin clarus szóra vezethető vissza, amely 'tisztítást' jelent. A középkorban szemtisztítófűként emlegették, mert megnyugtatta a fáradt szemeket, és a zsálya magvaiból kivont nyákos anyaggal ki lehetett hajtani a szemből az idegen anyagokat. A muskotályos zsálya olyan hormonszerű anyagokat is tartalmaz, amelyek egyensúlyban tartják a női hormonháztartást. Segít menstruációs panaszok, görcsök enyhítésénél, de jótékonyan hat a menopauza idején föllépő hőhullámoknál, migréneknél is.

 

Felhasználás:

Erősíti az idegrendszert, és különböző légzőszervi betegségek gyógyítására is alkalmas, tehát adható megfázások, hörghurut, torok- és mandulagyulladásnál. Ellazítja az emésztőszervek izomzatát, így elősegítve az emésztést és a gyomorfájás miatt háborgó emésztőrendszert. Jótékonyan hat a pikkelysömör okozta gyulladásoknál és más egyéb bőrbetegségeknél. Az égési seb gyorsabban gyógyul és csökken a viszkető, égető érzés is általa. Fiatalosan tartja a bőrt, szabályozza a faggyúkiválasztást, csökkentve a pattanásosodást. Ha a fejbőrbe masszírozzuk, elmúlhat a korpásodás és csökken a hajhullás.

Kiegyensúlyozza a lelkiállapotot, mérsékeli a mélabússágot, eloszlatja a félelmeket és a stresszt. Jól használható fertőzésekkel szemben, erős gyulladáscsökkentő és izomgörcsoldó hatása is van. Szabályozza az anyagcsere-folyamatokat, elősegíti a jó emésztést, jótékonyan hat a nők tisztulási folyamataira, növeli a szexuális élvezetekre való hajlandóságot.

Tilos vele várandós mamákat kezelni, mivel vetélést okozhat.

 

Főbb alkotórészei:
Linalool, Citral, Limonene, Geraniol


Hatásai:

Asztma, hörghurut tüneteit csökkenti, emésztési zavarokat csökkentő, fertőtlenítő, vérnyomáscsökkentő, immunrendszer erősítő, menstruáció szabályzó.

 

Érdekesség:

A muskotályzsályát a rómaiak és görögök tartósításra használták és csak később jöttek rá jótékony hatásaira.

 

Mely termékünkben található meg?

  • LATTE