Mogyoróolaj
Akciós termékek
1 900 Ft 760 Ft

Mogyoróolaj

Mogyoróolaj
(Arachidisoleum)

Leírás:

A mogyoróolaj törökmogyoróból készül. A törökmogyoró 60%-ban tartalmaz zsíros olajat, 18%-ban fehérjét, valamint sok enzimet és nyomelemet (főként mangánt és ként). A mogyoróolajban rendkívül sokféle vitamin található. Tartalmaz E-, F-, D- és többféle B-vitamint, emellett pedig a benne található E- és A-vitaminok, valamint a szelén miatt antioxidáns hatású. A mogyoróolaj jó zsírokból tevődik össze, főként omega-9 zsírsavakból áll. A kutatások szerint erősíti az immunrendszert, csökkenti az érelmeszesedés kockázatát, és feltételezhetően jótékony hatással van a vércukorszintre is.

 

Felhasználás:

Erősíti és feszesebbé teszi a bőrt, segít fenntartani jó állapotát, valamint a rugalmasságát a benne található E-vitamin miatt. Kiváló bőrtápláló és hidratáló. Erősíti a hajszálereket kedvező összetételével (magas telítetlen zsírsavtartalma miatt, 78,2%). Az otthon készített arcápoló krémekhez, olajokhoz adagolva elősegíti a sejtregenerálódást és késlelteti az öregedést. Előnye, hogy minden bőrtípusra alkalmazható. Ekcémás bőr esetén is eredményesen használható.

Élettani hatását tekintve csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást (magas telítetlen zsírsavtartalma miatt, 78,2%). Antioxidáns hatású a benne lévő vitaminoknak köszönhetően. A többször említett telítetlen zsírsavtartalma miatt csökkenti az érelmeszesedés kockázatát is. Hatékony módszer lehet székrekedés esetén.

 

Hatásai:

Hidratál, regenerálódást elősegít, késlelteti az öregedést, koleszterin és vérnyomáscsökkentő, antioxidáns.

 

Érdekesség:

A finomított mogyoróolajnak nincs meg a kellemes mogyoró íze, ezért  ha főzésre használjuk és fontos az íz, adjunk egy pár csepp pörkölt mogyoróolajat az ételhez tálalás előtt. A finomítatlan olajnak nagyon intenzív íze van, amit ha magában fogyasztunk, lehet hogy nem nyeri el a tetszésünket.

 

Milyen termékünkben található meg:

  • KRISTÁLY