Kukoricaolaj
Akciós termékek
1 900 Ft 760 Ft

Kukoricaolaj

Kukoricaolaj

Leírás:

A kukorica vagy népies nevein tengeri, törökbúza, málé. Amerikában őshonos, Európába Kolumbusz közvetítésével került. Onnan a 16. században a spanyol, portugál kereskedők vitték, terjesztették el Ázsiába, Afrikába. A kukoricaolajat főleg étkezési célokra gyártják, igen értékes gyógyhatással rendelkezik. Előnye, hogy olcsó, gyártása könnyű és alkalmazása nem okoz nehézséget, mert teljesen íztelen. A kukoricaolaj igen gazdag savforrás.

 

Felhasználása:

A kukoricaolaj bőrápoló anyag, mivel visszatartja a vizet és meggátolja, hogy a bőr kiszáradjon. A kukoricatej hatékony otthoni anyag, mellyel a száraz és hámló bőr is kezelhető. Lágyítja a hajat és a bőrt, valamint megakadályozza, hogy a haj szárazzá és durvává váljon. A kukoricaolaj alfa-tokoferolt tartalmaz, amely egy olyan E-vitamin fajta, mely erősíti az immunrendszert. A linolénsav csökkenti a vérnyomást, a kukoricaolaj pedig nagy mennyiségben tartalmaz ilyen savat. Hatékony antioxidáns, így elpusztítja a szabadgyököket a szervezetben. Csökkenti a rossz koleszterinszintet a szervezetben. Hatékony gombaölő-szer. A kertben használva például megszünteti a gombák növekedését. Kukoricaolaj hatékony vizelethajtó- és gyógyítószer. Főszerepet játszik például a sebek gyógyításában.

 

Hatásai:

Hidratáló, immunrendszer erősítő, vérnyomáscsökkentő, antioxidáns, koleszterinszint csökkentő, gombaölőszer.

 

Érdekesség:

Az olívaolaj jótékony élettani hatásairól ódákat lehetne zengeni, hiszen javítja az anyagcserét, nagyon magas az antioxidáns-tartalma, de még a vérnyomást is csökkenti. Ugyanakkor a legújabb kutatások azt mutatják, hogy az extra szűz olívaolaj semmi ahhoz képest, amit a kukoricaolaj tud.  Egy kísérlet során a kukoricaolaj 10,9%-kal csökkentette az LDL-szintet, míg az extra szűz olívaolaj csak 3,5%-ban volt erre képes. Ezután a teljes koleszterinszintet is vizsgálták, ami a kukoricából sajtolt olaj hatására 8,2%-kal csökkent, míg az extra szűz esetében csupán 1,8%-kal.

 

Mely termékeinkben található meg:

  • ÖRDÖG
  • MATTINO