Kubeba illóolaj
Akciós termékek
1 900 Ft 760 Ft

Kubeba illóolaj

Kubeba
(Litsea Cubeba)

Leírás:

Kína déli területén honos a babérfélék családjából származó kubebafa vagy más néven faggyúfa. Magassága elérheti akár a 10 métert is, termése sötétzöld színű, bors méretű, melyből vízgőz desztillációval állítják elő a kubeba kellemes gyümölcsös illóolaját.

 

Felhasználás:

Fertőtlenítő hatása révén tisztítja a bőrt, csökkentheti a mitesszereket, a pattanásokat, és az eltömődött pórusokat. Markáns fertőtlenítő, gombaölő, és vírusölő tulajdonságát akár fel lehet használni még háztartási tisztítás, fertőtlenítés céljából anélkül, hogy az egész lakásban fertőtlenítőszer ”aroma” lenne. Emellett légúti fertőzések csillapítására használjuk. A szagokat semlegesíti, a levegőt frissíti. A légzést segítő orrkenőcsök, krémek, inhalálók fő alkotó része. A kubeba illóolaj idegrendszeri panaszok kezelésére is kiváló, nyugtató, antidepresszánshatású illóolaj, mely jótékony hatással van a depresszió, a szorongás, a szomorúság vagy a stressz ellen. Az  alvászavar kezelésére is ajánlott.

Főbb alkotórészei:
Nerol, Geraniol


Hatásai:

Nyugtató, depressziót csökkentő, szorongást csillapító, alvászavar ellen, fertőtlenítő hatású.

 

Érdekesség:

A kínai gyógyászat sokrétű felhasználása, illetve a könnyebb hozzáférhetőség miatt több lehetőséget kínál a kubeba termése. Hatásos lehet a menstruációs ciklus szabályozására, asztmára, izom és ízület fájdalmakra, fejfájásra.  

 

 

Mely termékünkben található meg?

  • ADRENALIN
  • LATTE