Kókuszolaj
Akciós termékek
1 900 Ft 760 Ft

Kókuszolaj

Kókuszolaj
(OleumCocois)

Leírás:

Valószínűleg Dél-kelet Ázsiából származik, de a pontos eredet máig tisztázatlan, több más helyszín, köztük Polinézia is lehetséges. Új-Zélandon 15 millió éves kókuszleletet is találtak.A kókuszolaj, habár az emberiség történelmének kezdete óta ismert, mégis az elmúlt 1-2 év alatt vált rohamosan elterjedté világszerte. Mindez annak tudható be, hogy számtalan módon, roppant hatékonyan felhasználható: az egészségmegőrzéstől kezdve, a szépségápoláson át, a konyhai felhasználásig. Egyedülálló kombinációjában megtalálhatóak a különböző zsírsavak és ásványi anyagok. Tartalmaz magnéziumot, sok káliumot, cinket és vasat. Természetes E-vitamin-tartalma is fontos a szervezetnek. Fehérjetartalma ugyan alacsony, viszont fehérjéjének a minősége igen jó.

 

Felhasználása:

A gyümölcs magjának szárított beléből készített olaj roppant jó hatással van az egészségre. Baktérium– és vírusölő, továbbá fertőzésgátló és remek antioxidáns. Gyulladásgátló hatása lévén sietteti a sérült szövetek regenerálódását, elősegíti a sebgyógyulását, kiváló hámosító, gyulladáscsökkentő, regeneráló hatású. Ajánlatos kisebb sérülésekre, horzsolásokra, kisebb felületi vágásra. Csodát tesz a bőrrel és a hajjal. Magas triglicerid tartalma miatt hatékony bőrtápláló, intenzív hidratáló. Kiváló fogfehérítő. Az egyik leghatásosabb testápoló illetve ránctalanító szérum. Helyreállítja bőrünk természetes kémiai egyensúlyát. Rendszeresen használva megszabadulhatunk a pattanásoktól, aknéktól, telített zsírjai hidratálják az érzékeny, száraz bőrt. Puhítja a repedezett ajkakat, hidegallergiás kézfejünket, repedt sarokbőrt. Lassítja a sejtek öregedését, megakadályozza a ráncok, megereszkedett bőr és öregségi foltok kialakulását. Védelmet nyújt a hidegben és melegben (UV sugarak ellen).

 

Hatásai:

Hidratál, baktérium és vírusölő, antioxidáns, gyulladásgátló, természetes UV védelem.

 

Érdekesség:

A kókusz valószínűleg magától terjedt el a kontinensek között, hiszen csírázóképességét 3 hónapig megőrzi, még sós vízben úszva is. A kókuszdió igen jó úszó, már Norvégiában is találtak csírázó képes példányokat.

 

Mely termékünkben található meg:

ÖSSZES TERMÉKÜNK TARLAMAZZA!