Grapefruit illóolaj
Akciós termékek
1 900 Ft 760 Ft

Grapefruit illóolaj

Grapefruit illóolaj
(Citrus Paradisi)

Leírás:

Ezúttal a citrancs, elterjedtebb nevén a grapefruit áldásos hatásaival ismerkedhetünk meg. A grapefruit a citrusfélék családjába tartozik és kesernyés héjából préseléssel alkalmanként magából a termésből préselik ki az olajat. Vízgőz – desztillációt alkalmaznak az eljárás során. Ha préselés útján nyerik ki az olajat, akkor színe zöldessárga, illata pedig hasonló a narancséhoz, frissítő, édeskés, de sokkal fanyarabb.

 

Felhasználás:

Kiválóan alkalmas különféle kozmetikumokba, mivel pórusösszehúzó, zsírosodást gátló, bőrpuhító, illetve narancsbőr csökkentő hatású. A masszázsolajoknak nem csak kellemes, friss illatot biztosít, de igen erősen oldódnak ki belőle a bőrre gyakorolt jótékony anyagok. Meghűlés esetén a párologtatóba cseppentett grapefruit illóolaj fertőtleníti a levegőt és fokozza a hangulatot. Ezeken felül nyugtató hatású lehet, illetve stresszoldó is.

 

Főbb alkotórészei:

Limonene


Hatásai:

Fertőtlenítő hatású, nyugtató, stresszoldó, vérkeringést fokozó, légúttisztító, bőrpuhító,

bőrzsírosodást gátló hatású.
 

Érdekesség:

Hatóanyagai elpusztítják a kórokozók citoplazmájának membránját, a klinikai vizsgálatok szerint 800-féle vírus és baktérium, körülbelül 100-fajta gomba, és bizonyos paraziták ellen is hatékonyak, mégpedig úgy, hogy az emberi szervezetet eközben nem károsítják. Mellékhatást csak az okozhat, ha a megengedett adagot négyezerszeresen túllépi valaki.

 

Mely termékünkben található meg?

  • BERBER
  • MATTINO