Fahéj
Akciós termékek
1 900 Ft 760 Ft

Fahéj

Fahéj illóolaj
(Cinnamomum Zeylanicum)

Leírás:

A fahéj a fahéjfa és/vagy a kasszia kérgéből készült fűszer. Már az ókorban is rendkívül keresett volt; Indiából és Srí Lankáról több mint 2000 éve exportálják. A fűszerkereskedők valóságos rémmeséket terjesztettek róla, hogy magasan tartsák az árát. Az efféle „hírek” alapján írta le Plinius, hogy csak szörnyű denevérektől védett, eldugott mocsarakban terem. Magát a fahéj illóolajat a ceyloni fahéjfa belső kérgéből és a kínai kasszia fahéjfa külső kérgéből víz vagy vízgőz - desztillációval nyerik ki. Illata erős, markáns, fűszeres csak a fahéjra jellemző.

 

Felhasználás:

A gyógyászatban emésztésserkentő, étvágyjavító, gyomorerősítő hatása miatt használják. A fahéj az emésztőszervekre gyakorolt hatásai mellett a szív- és érrendszerre, valamint a vércukorszintre is jótékonyan hat és csökkenti a vérnyomást. Fertőtlenítő hatása révén kiváló szájvizekben, mely csökkentheti a szájüregi gyulladást és az íngyulladást. Több kozmetikum kiemelkedő alkotó eleme, mely a bőrápolásában vesz részt, illetve vérbőséget okozva a testhőmérséklet is emelkedhet. Gyakran használják a fahéj illóolajat párologtatásra, mely a légutakat megtisztíthatja. Ajánlatos még ezen felül emésztés serkentőként, étvágy fokozóként illetve szélhajtóként.

 

Főbb alkotórészei:
Cinnamal, Linalool,


Hatásai:

Emésztést serkentő, féreghajtó hatású, görcsoldó, hőmérsékletnövelő, havi vérzést szabályzó, fertőtlenítő hatású, étvágyfokozó.
 

Érdekesség:

A fahéj illóolajat afrodiziákumként ismerhetik, mely a szexuális vágyat fokozza.

 

 

Mely termékünkben található meg?

  • BOBOTI
  • MARRONE
  • KARIZMA