Avokádóolaj
Akciós termékek
1 900 Ft 760 Ft

Avokádóolaj

Avokádóolaj
(Avocadooleum)

Leírás:

Az avokádó a babérfélék családjába tartozó, örökzöld, alacsonyan elágazó, terebélyes ágrendszerű, 10–20 m magas fa. Közép-Amerikában honos; i. e. 5000 évvel már fogyasztották. A 18. század vége óta a trópusi, szubtrópusi és mediterrán vidékeken világszerte termesztik. A meleg égövi országokon kívül az avokádó piaci termékként csak néhány évtized óta népszerű. Az avokádó olaj 85%-ban telítetlen zsírsavakból áll, és gazdag A-, E- és D-vitaminokban is. Antioxidáns vitaminjainak köszönhetően kevésbé avasodik.

 

Felhasználás:

Az olajban található fitoszterinek felépítésükben hasonlóak a bőrben található koleszterinhez. Ennek köszönhetően az avokádó olaj kiválóan ápolja és hidratálja a száraz, kirepedezett, ekcémás bőrt. Ezen kívül elősegíti a bőr sejtjeinek megújulását, gyakran alkalmazzák érzékeny, gyulladásra hajlamos bőr esetén, és hegek kezelésére, mivel antibakteriális hatása van. Jó hatással van a bőr kollagén termelésére, így lassítva a bőr öregedését a ráncok és foltok kialakulását. Masszázsolaj és natúr kozmetikumok készítéséhez is ajánlott, mivel természetes fényvédő hatása van az olajtól függően 4-15 faktoros.

 

Hatásai:

Hidratál és regenerál, késlelteti a bőr öregedését, antioxidáns, sebösszehúzó és fertőtlenítő hatás, regenerálja a hajat és a fejbőrt, szabályozza a sejtek anyagcseréjét, nyugtató hatású.

 

Érdekesség:

Érdekes és hasznos tulajdonsága az avokádó olajnak, hogy emulgeáló képességgel rendelkezik, azaz önmagában is képes bizonyos mennyiségű olaj és víz emulgeálására. Ez elsősorban az ún. hűtőkenőcsök készítésénél hasznos, ahol az avokádó olaj kiválóan segítheti a stabil emulzió létrejöttét.

 

Mely termékünkben található meg:

  • BŰBÁJ
  • BUBORÉK
  • BAMBU
  • MIDORI