BORSMENTA illóolaj
Akciós termékek
1 900 Ft 760 Ft

BORSMENTA illóolaj

Leírás:
A borsmenta a legillatosabb, legaromásabb mentafajta. Európában és Amerikában termesztik ezt a vadon nem termő, a zöld menta és a vízi menta keresztezéséből előállított hibridet. A borsmenta illóolaja áttetsző, víztiszta vagy halványsárga, átható illata intenzív és jellegzetes. Illóolaját a növény vízgőz-desztillációja útján nyerik.
Főbb alkotórészei: mentol és annak észtere, a mentil-acetát, menton, karvon, karvakrol, limonén.

 

Felhasználás:

A borsmenta felhasználási területe igen széleskörű. Élénkíti a központi idegrendszert, így szembeszáll az álmossággal és a fáradtsággal, ezzel növelve az éberséget, és segít a tiszta gondolkodásban. Enyhülést hoz a fejfájásra, akár feszültség miatt keletkezett, akár migrénes eredetű. A borsmentaolaj ellazítja a feszült izmokat, oldja az izom- és a menstruációs görcsöket. Lehűti az átforrósodott testet, ezáltal lázcsillapító hatása is van. Segít a duzzanatok és gyulladások enyhítésében, enyhíti az izomfájdalmakat, a rándulások és az erőlködés miatt bekövetkezett izomlázat. Illata átjárja a testüregeket, és kitisztítja azokat, javítja a légzés hatékonyságát.

A szépségápolásban betöltött szerepe is jelentős, hiszen erősen csökkenti a pattanásokat és a faggyútúltermelést. Szabályozza a test, a haj és a fejbőr zsírosságát. A borsmenta az érzelmeinkre is hatással van, szétoszlatva a haragot és az idegességet.

 

Hatásai:

Fertőtlenítő, lazító, idegnyugtató, görcsoldó, szélhajtó, étvágygerjesztő, epeműködést serkentő, tejszaporító

 

Érdekesség

Az ókori görög lakomák végeztével menta ágacskákat rágcsáltak, ezzel is elősegítve a jobb emésztést. Ezen csodálatos növény olaját még a balzsamozáshoz is felhasználták az ókori Görögországban.

 

Mely termékünkben található meg?