Rozmaring illóolaj 10ml
Tájékoztató

Tisztelt Látogató!

 

Tájékoztatjuk, hogy a Natinca.hu webáruház megszűnik.

Rendelését már nem tudja eljuttatni hozzánk. 

 

Köszönjük megértését!

Rozmaring illóolaj  10ml

Rozmaring illóolaj 10ml

Cikkszám: ROZMARING10
Db: Kosárba

Rozmaring illóolaj
(Rosmarinus officinalis)

 

Jól ismert fűszernövényünk az enyhén mentás, kámforos illatú rozmaring. Illóolajának erőteljes roboráló hatása van, serkent, stimulál, nagyszerű megoldás alacsony vérnyomásra. Éppen ezért lényeges, hogy magas vérnyomásban szenvedők estében ne alkalmazzuk!

Hajrá! - avagy a rozmaring csodája!

 

A kimerült, lábadozó ember

Nagy betegségek, műtétek után jól jön egy kis támogatás a szervezetnek, ezért feltétlenül javasoljuk a rozmaring illóolajának „bevetését” a legyengült emberek felfrissítéséhez, idegrendszerük erősítéséhez, hangulatjavításhoz, szédülés, a depresszió megszüntetéséhez.

 

A gondolkodó ember…

Nem csupán a legyengült szervezet támogatásában nagyszerű segítség a rozmaring illóolaja, hanem a koncentrációt, fokozott agymunkát igénylő feladatok elvégzésében is! Serkent, éberen tart, tisztítja a gondolatokat, fokozza a kreativitást, javítja a látást és memóriát!

 

A mozgásban lévő ember…

A rozmaring illóolajának sport előtti alkalmazását ugyancsak javasoljuk. Melegíts be vele mozgás előtt, és üdébb, kitartóbb, mosolygósabb leszel közben!

 

A légutak védelmében

Az antibakteriális rozmaring kiváló gyógymód, amennyiben köhögéssel, meghűléses, influenzaszerű tünetekkel állunk szemben. Rendkívül jó gyulladáscsökkentő hatással bír, megelőzésre is javasoljuk! Fájdalomcsillapító hatása ugyancsak említésre méltó, fejfájósaknak különösen javasoljuk!

 

Női bajok…

A klimax időszaka megterhelés a testnek és a léleknek egyaránt! Az idegrendszer is sokkal instabilabb, érzékenyebb ilyenkor. A rozmaring azonban rendkívül sokat segíthet használójának átvészelni a nehezebb pillanatokat!

 

A vér, mely hajtja az „emberi szerkezetet”…

…nem biztos, hogy megfelelő tempóban kering. A rozmaring illóolaja azonban a vérkeringés serkentése mellett a nyirokkeringés serkentésében is nagy szerepet vállal – persze csak abban az esetben, ha használod „őt”!

 

A megterhelt izmok és ízületek kisegítője

A sport gyakran megterheli a mozgásszerveket: fájdalmasak lehetnek az izmok, ízületek, de nem ritka a sportsérülés sem. Van azonban olyan helyzet, amikor sport nélkül is sok kellemetlenséget kell átélni mozgás közben. Ilyen lehet a reuma vagy a krónikus ízületi gyulladás. Egy mindenképpen közös bennük: a rozmaring illóolaja nagyszerűen alkalmazható az enyhítésben! Lazít, vérbőséget okoz, növeli az izmok tápanyagellátását!

 

A haj és a bőr szakértője

A rozmaring a haj problémáinak megoldásában is nagy segítség. Legyen szó korpásodásról, hajhullásról, vagy csupán a fejbőr, a hajhagymák erősítéséről, ezt az illóolajat ne hagyd ki a házipatikádból! Mindemellett az égett bőr is enyhülést nyer általa!

 

Néhány szó még a rozmaring illóolajáról

• Bőrre hígítás nélkül nem kenhető

• 100 kg frissen szedett virágból 1 kg illóolaj nyerhető

• 3 éves kor alatt ne alkalmazzuk!

• A várandósság ideje alatt használata ellenjavallt!

• Epilepsziában, illetve magas vérnyomásban szenvedők ne alkalmazzák!

• Az illóolajat vízgőz-desztillációval nyerik a virágos-leveles ágvégekből

• A régiek pestis és a gonosz ellen, illetve hústartósítás céljából használták!

• A rozmaring illóolajának több mint 100 komponense ismert!

• A Földközi-tenger medencéjében őshonos, nevének jelentése: „a tenger harmata”, azaz „ros maris”

• A régi görögök agyserkentés céljából használták!

 

Néhány receptötlet:

• 5-8 csepp az aromalámpába, és kezdődhet a munka tiszta gondolatokkal és kreativitással – hozd ki a legtöbbet magadból!

• Készíts frissítő fürdőt! 10 cseppet felnőttnek, 2-5 cseppet gyermeknek keverj el egy evőkanál tejben vagy mézben, majd tedd egy kád vízbe! 10-15 perces fürdő javasolt!

• 2 csepp egy kis hordozóolajba, és masszírozd a fájdalmas testrészbe!

• Egy mosásnyi samponba tegyél 3 csepp rozmaring olajat a fejbőr és a haj erősítése céljából!